Hodnotenie fungovania klubu počas prvého roka v ligovej súťaži.

Je záver bedmintonového roku 2014/2015 a teda aj potreba bilancovania. Tak ako v bežnom živote tak aj bedminton Spišskej Belej prináša niečo nové. Či už je to športový výkon, či potreba urobiť niečo pre seba. Skúsim v skratke tento rok zosumarizovať .

Na jeseň 2014 sme sa ako klub prihlásili do mestského športového klubu a následne aj do súťaže slovenského zväzu bedmintonu. V tretej lige východ sme súperili v šiestich kolách. Našimi súpermi boli kluby zo Sabinova, Trebišova, Huncoviec, Popradu, Rožňavy, Liptovského Hrádku, Liptovského Mikuláša a Dolného Kubína. Odohrali sme spolu 128 zápasov, v ktorých sme určite nepredali kožu zadarmo. Ako nováčik súťaže sme za sebou zanechali pozitívne ohlasy. Nedávali sme si vysoké ciele. Dá sa povedať, že 3 body v sezóne sú úžasné. Kto hral, alebo skúsil bedminton závodne to vie oceniť. Preto moje poďakovanie patrí celému klubu MŠK Slavoj Spišská Belá a všetkým ľuďom, ktorý sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na chode klubu. V každom prípade chcem povedať, že sú to ľudia s ktorými chcem aj naďalej spolupracovať. Zvlášť patrí poďakovanie Mirčimu Mačičákovi, ktorý zohnal dostatok peňazí na rozbeh klubu. Nemusím hovoriť o dôležitosti finančných prostriedkov… .
Sponzori bedmintonového klubu: mesto Spišská Belá, www.rakety.sk, imvia-Engineering s.r.o. Prešov, reštaurácia v Mlyne Sp.Belá, BLS com. s.r.o. Košice, geometra Ing.Anton Olekšák Sp.Belá, Tlačiareň Kežmarok GG,s.r.o., Ing.Miroslav Mačičák- statika a archytektúra Kežmarok.
Ďalšou aktivitou v ktorej pracujeme cca 7 rokov je bedminton pre všetkých. Je evidentné, že tento ročník bol z hľadiska počtu účastníkov najlepší z doterajších ročníkov. Od 14.9.2014 do 31.5.2015 sme hrali na štyroch kurtoch počas 36 nedieľ. Zúčastnilo sa na nich spolu 1089 hráčov. Z toho 854 dospelých a 235 detí. Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným. Som rád, že ešte stále sú ľudia, ktorý si nájdu čas v dnešnom zhone a urobia niečo pre seba. Som presvedčený, že dnes každý pohyb sa počíta … . Nedá mi nespomenúť činnosť krúžku v centre voľného času. Každý piatok v čase 17,00 – 18,30 si deti chodili zahrať a niečo sa naučiť o bedmintone. Kto vie? Možno sa raz uchytia a budú reprezentovať mesto, alebo iný klub. Aj im patrí poďakovanie.
Celú sezónu sme ukončili na chate Plesnivec 6.6.2015. Všetkým zúčastneným členom klubu som sa poďakoval za celoročnú činnosť, ocenili sme najlepších hráčova a v celku si urobili pekný deň v prírode. Na záver mi dovoľte, aby som sa poďakoval vedeniu ZŠ J.M.Petzvala za poskytnutie telocvične, mestu Sp.Belá za podporu a pomoc pri činnosti. Dúfam, že nový ročník 2015/2016 ktorý sa začne približne v septembri bude rovnako úspešný ako tento. Naším predsavzatím je pokračovať v doterajšej práci. A hádam ešte jedna myšlienka. Ak si pohybovo zdatný- /á/ a nevieš čo by si športoval a cítiš sa vyskúšať závodný bedminton, príď medzi nás. Radi ťa zasvätíme do tohto krásneho športu.
IMG_20150606_104114

IMG_20150606_105738

IMG_20150606_151348

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *